Smycken

Populära smycken

Högtider

Märkessmycken

Märkesklockor

Material

NyheterGuldfynd

Klockkungarna

Silver

Silver

Silver har en underbar fräsch look och utrålar en vackert vit metallisk glans. Man kan förstå att används inom många olika områden och mest där man kan njuta av dess fräscha utseende som smycken och smyckes tillverkning, där det är ett av de vanligaste materialen. Vem har inte bländats av vackra smycken i silver? För att det ska få kallas äkta silver måste innehållet vara lägst 83% silver. Detta kan man också se genom att man stämplar in 830 på det.

Sterlingsilver

Det finaste silvret som används till smycken och konst är sterlingsilver. Detta innehåller 92,5 % rent silver och resterande del innehåller bl.a. koppar. Att det är äkta sterlingsilver kan man se genom att det finns en stämpel med talet 925.

Silvers pris och värde

Som med alla ädelmetaller så skiftar värdet hela tiden men silvrets värde håller sig stabilt. Priset på silver är för dagen circa 6,50 SEK per gram. Allså är ett kilo rent silver värt ungefär 6500 kronor. För finsilver eller sterlingsilver så är då silver priset för ett kilo 93% av 6500 vilket blir ca 6050 kronor.

Egenskaper för silver

Silvers kemiska beteckning är Ag(argentum) och betyder pengar på latin. Silver är en ganska hård metall, något hårdare än t.ex. guld. Trots att det är lite hårdare så är det lätt att arbeta med och mycket lätt att smida. Silver är ett av de allra bästa materialen när det gäller elektrisk och termisk ledningsförmåga, och det har mycket låg restistans eller motstånd. Metallen tål luft och vatten bra. Silver har även bakteriedödande egenskaper.

Användningsområden

Silver används främst till smycken och konstprodukter. Silversmycken som halsband och armband är mycket populära. Silver används också flitigt inom foto-branschen vid framkallning. Detta håller dock på att ändras då man numera ofta använder digitalkameror och har sina bilder sparade i elektronisk form. Silver används också vid tillverkningen av mynt, lödmaterial, elektriska kontakter och i vissa typer av batterier. Silver är godkänt att använda som färgämne i mat och livsmedel där det betecknas med E 174.
© Copyright 2012-2018 Guldochsilver.nu. Alla rättigheter förbehållna. | Kontakta oss via mail på info[at]Guldochsilver.nu