Smycken

Populära smycken

Högtider

Märkessmycken

Märkesklockor

Material

NyheterGuldfynd

Klockkungarna

Diamant

Diamant

Diamanten tillhör ädelstenarna och är en av de mest efterfrågade och dyrbaraste i världen. Diamanter har en underbart kristalliskt utseende och glittrar som små stjärnor vilket gör dem mycket vackra att titta på. Diamanten passar utmärkt att använda till smycken och smyckes tillverkning där de ofta används tillsammans med ädelmetaller för att skapa exklusiva smycken med diamanter

Diamants pris och värde

Priser på en diamant bedöms efter 4 olika kriterier. Det man tar hänsyn till är färgen, renheten, slipningen och vikten. Dessutom är en diamant som väger 10 gram dyrare än 10 diamanter som tillsammans väger 10 gram. Alltså ju större en diamant är desto högre är dess pris per carat. Därför är det svårt att beräkna priset på en diamant då det skiljer sig från diamant till diamant. Men en diamant som är helt vit(mycket sällsynt vit), helt klar/ren, perfekt slipad(briljantslipad) är den som är värd allra mest. 2009 hittades en Diamant som vägde över 100 gram och 507 karat. Det uppskattede värdet på denna ätelsten beräknades till ca 20 miljoner dollar.

Egenskaper för diamant

Diamant är en ädelsten som har många unika egenskaper. Diamant är det hårdaste av alla material och dess förmåga att leda värme är bäst av alla kända material. Vikten på en diamant benämns i enheten carat. En carat är 0,2 gram. Färgen på en diamant ska helst vara rent vit för att den ska klassas som en kvalitetsdiamant.

Användningsområden

Diamanter är kanske mest kända för att användas till smycken eller bara som ädelstenar som man kan investera pengar i. Att bära diamantsmycken är mycket exklusivt. Men diamanten används även för att skära glas och i som ett material i borrspetsar.
© Copyright 2012-2018 Guldochsilver.nu. Alla rättigheter förbehållna. | Kontakta oss via mail på info[at]Guldochsilver.nu